digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mala medresa 2018.

Autor: Januar 16, 2018 0

Ljetna škola "Mala medresa" je projekat koji zajednički organizuju Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i medresa “Osman ef. Redžović“. Pokrenut je 2013.g. s ciljem da se omladina (tinejdžeri) sa područja Sjeverne Amerike više upoznaju sa kulturom, historijom, maternjim jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i da nauče nešto više o svojoj vjeri i tradiciji.

"Mala Medresa" se organizuje tokom ljetnog raspusta (postramazanski period) u medresi "Osman ef. Redžović" u Čajangradu (Visoko), a cijeli program traje 15 dana. Predstojeća "Mala medresa" realizirat će se, ako Bog da, u periodu od 1. do 15. jula 2018. godine.

Cilj ljetne škole islama je međusobno povezivanje naše djece, kao i povezivanje naše djece sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, kao i da na organiziran način omogući polaznicima bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Pored klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice, što omogućava savremeno, raznovrsno i interaktivno prenošenje znanja i vještina.Pored klasičnih predavanja, program obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice.

Pozivamo omladinu da iskoriste ovu priliku i da dio svog ljetnog raspusta provedu na ljetnoj školi, putujući Bosnom i Hercegovinom, družeći se sa svojim prijateljima, zabavljajući se i učeći. Prošle godine je bilo 45 učesnika, a nadamo se da će ove godine broj biti još veći.

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno kroz naše džemate, a do tad možete poslati pitanje na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., pogledati video sa jednog od prošlih programa "Male medrese" ili preuzeti brošuru na bosanskom i engleskom na ovom linku . 

Povezani članci (po oznakama)

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine