digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Fond Bošnjaci uručio sredstva za učenike u Kotor-Varoši

Autor: Oktobar 16, 2018 0

U proteklih deset godina Fond ''Bošnjaci'' je obezbijedio najosnovnija nastavna sredstva i opremu za potrebe učenika povratnika u manji bh. entitet.

Ovim projektom obuhvaćeno je preko 2.500 učenika povratnika od Nevesinja do Ugljevikakroz opremanje škola najosnovnijim nastavnim sredstvima i opremom, zatim kroz obezbjeđenje nastavnih sredstava i opreme za potrebe učenika, organizaciju instruktivne nastave iz matematike, fizike, engleskog i bosanskog jezika i drugo.

U posljednje tri godine ovu aktivnost usmjerili smo na jedan broj učenika povratnika u općine Prijedor, Teslić i Doboj. 

Dana, 11. 10. 2018. godine posjetili smo učenike povratnike u OŠ ''1. mart'' Jelah (instruktivna nastava Vrbanjci) koju pohađa 60 učenika i OŠ ''Petar Kočić'' Šiprage, općina Kotor Varoš koju pohađa 80 učenika.

Za potrebe ovih škola i učenika obezbijeđena su i uručena najneophodnija nastavna sredstva i oprema, donirana od strane Vakufske direkcije Sarajevo.

Naime, za potrebe učenika ovih škola obezbijeđeni su i uručeni su školski ruksaci, geografske i druge karte, drvene geometrijske sprave, geometrijski setovi, model - torzo čovjeka za kabinet biologije, globus, školski pribor, razne vrste svesaka i olovaka, fascikle za blok, rokovnici i drugo. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine