digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Efendić i Bukvić svečano otvorili novu poslovnicu BBI banke

Autor: Novembar 22, 2016 0

Efendić i Bukvić svečano otvorili novu poslovnicu BBI banke u Općini Novi Grad

 U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera danas je u  prostorijama Općine Novi Grad Sarajevo otvorena poslovnica BBI banke. Simboličnim presijecanjem vrpce, poslovnicu su otvorili Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke. Ovo je druga poslovnica BBI banke u ovoj općini, a zapošljavat će četiri uposlenika.

“Otvaranjem druge poslovnice na području ove Općine želimo biti još bliže našim klijentima i omogućiti im vrhunski kvalitet usluge. U Novom Gradu smo se uglavnom fokusirali na podršku malim i srednjim preduzećima kroz posebnu liniju namijenjenu ovoj kategoriji klijenata koju realiziramo u saradnji sa Općinom. Ponosni smo da možemo reći da je putem ove linije do sada plasirano skoro 20 miliona KM što je rezultiralo otvaranjem novih 500 radnih mjesta.

 

U privredu Novog Grada plasirano 20 miliona KM i otvoreno 500 novih radnih mjesta

Privrednici mogu koristiti sredstva po stopama od 0,49% kratkoročno i već od 1.49% do 2,99% dugoročno“, kazao je na otvaranju Bukvić.

Prema njegovim riječima iz finansijske linije Novi Grad finansirane su i start-up kompanije. Samo u toku 2016. godine  odobrena su finansiranja za dvije kompanije početnice u biznisu koje zapošljavaju sedam osoba, a još četiri kompanije su u procesu odobrenja. 

„Spremni smo za nastavak i unapređenje saradnje sa postojećim klijentima i otvoreni da pružimo punu podršku novim klijentima. Uposlenici BBI banke će učiniti sve da naši klijenti u Novom Gradu uspješno rješavaju sve svoje finansijske potrebe i projekte u BiH i inozemstvu i da partnerstvo sa BBI bankom bude na obostrani uspjeh i zadovoljstvo“, izjavio je generalni direktor BBI banke.

Načelnik Semir Efendić poželio je dobrodošlicu BBI banci, istakavši da će  poslovnica velikom broju građana koji posjećuju Općinu olakšati i omogućiti da na jednom mjestu završe više poslova.

Novootvorena poslovnica BBI banke savremeni je centar koji zadovoljava sve standarde modernog bankarskog poslovanja. Njenim otvaranjem dodatno je upotpunjen i uljepšan objekat naše zgrade, koji je ove godine rekonstruiran i dobio je potpuno novi moderni izgled, a koji pored administrativnih ima i poslovne sadržaje

„Već nekoliko godina sa BBI bankom imamo vrlo uspješnu saradnju, prije svega kroz formiranje veoma povoljne finansijske linije za našu privredu. Do sada je u privredu Novog Grada plasirano skoro 20 miliona konvertibilnih maraka, kroz veoma povoljne kreditne linije. Program je prepoznat i od strane drugih općina i Kantona Sarajevo. Kroz ove linije do sada je u općini Novi Grad otvoreno oko 500 novih radnih mjesta, a firme koje su korisnici kredita su zadržale, odnosno imaju uposlenih više od 5.000 ljudi“, izjavio je načelnik Efendić.

Poslovnica Novi Grad  je smještena u ulici Bulevar Meše Selimovića br. 97 u zgradi Općine Novi Grad i pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica. BBI banka djeluje u 31. filijali/poslovnici širom BiH, a u 2017. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine