digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Travnik: 43. hafiz Elči-ibrahim pašine medrese

U subotu, 25. marta 2017. godine u Medresi je upriličena hafiska dova za učenika četvrtog razreda Halak Ismaila koji je položio hifz pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice 22. februara 2017. godine i stekao zvanje hafiz Kur'ana. Od reaktiviranja rada Medrese 1994. godine pa do danas ovo je 43. hafiz kojeg je iznjedrila ova škola

 

Nakon uvodne konferanse, prisutnima se obratio i mahsus sve poselamio u svojstvu domaćina, direktor Medrese mr. Dževdet Šošić. U svome govoru direktor je istakao važnost ovih hafiskih dova jer je to milost i za Medresu, i za grad i za sve nas. Direktor je naglasio da su ovakve prilike pokazatelj da se emanet Elči Ibrahim-paše ispunjava iz dana u dan kroz ove ili kroz mnoge druge lijepe prilike.

Nakon direktora, mufija travnički dr. Ahmed ef. Adilović se obratio prisutnima uz zadovoljstvo i radost da ova ustanova čuva ono čime je Gospodar zadovoljan i da se na tom putu trudi.

Ovu hafisku dovu su uljepšali hafizi iz hafiske halke koji su proučili po jedan kraći odlomak iz Kur'ana Časnog. Prije učenja kratkih sura svi prisutni upoznati su sa novim hafizom kroz kratku biografiju: Rođen je 18. juna 1998. godine u Travniku od oca Avdije i majke Mejrime.

Cijeli izvještaj u Preporodu od 1. aprila

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine