digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Livno: Časne sestre i muallime zajedno u činjenju dobrog djela

Autor: Šejla Mujić-Kevrić Maj 30, 2017 0

U nedjelju, 21.5.2017., Udruženje žena MIZ Livno učestvuje u humanitarnom projektu prikupljanja novčanih sredstava za porodicu Budić iz Livna

Projekat je realiziran na gradskom trgu, a organizatori su koalicija Uvažavanje, te Ženski košarkaški klub iz Livna. Košarkašice su na trgu odigrale turnir, a sve s ciljem privlačenja pažnje prolaznicima, kako bi nas što više učestvovalo u ovom dobrom djelu.

Aktivistice Udruženja žena su pripremile više od 15 različitih vrsta kolača, a veliki broj njih je učestvovao i u prodaji kolača, svojim prisustvom uveličavajući cijelu ovu priču.

Pored aktivistica Udruženja žena, kolače su pripremile i aktivistice humanitarne udruge Kap ljubavi iz Tomislavgrada, te Marijanska Vinkovska mladež na čelu sa časnim sestrama, koji su u kućici na trgu pravili palačinke. Sve u svemu, jedna prekrasna nedjeljna priča, ispunjena radošću, pozitivnom energijom, druženjem i solidarnošću u činjenju dobrog djela. Akcijom je prikupljeno više od 1300 KM, hvala Bogu.

Ispred Udruženja žena MIZ Livno, zahvaljujemo se organizatorima projekta, na čelu sa Željkom Mihaljević na pozivu za učešćem u projektu.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine