digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Humanitarna akcija Muftijstva sarajevskog i EMMAUS-a

Autor: Septembar 21, 2017 0

Muftijstvo sarajevsko i humanitarna organizacija EMMAUS i zajedno će provesti akciju prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći, namijenjene narodu Sirije, i to u saradnji sa velikom turskom humanitarnom agencijom IHH, kazano je danas na press-konferenciji u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu

"Današnja pres-konferencija je početak akcije na području Muftijstva sarajevskog koja će trajati u narednih 15. dana", kazao je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora za razvoj i saradnju u MFS – EMMAUS.

"Znamo da više godina oni provode u šatorima. S početkom Nove hidžretske godine mi počinjemo sa ovom velikom akcijom. Ova akcija je već provedena u nekoliko muftijstava i sada je počinjemo na području Muftiluka sarajevskog. Svi naši džemati, sve naše džamije učestvovat će u ovoj akciji. Mi smo osjetili šta znači solidarnost i pomoć drugih u najtežim danima", poručio je Ljevaković.

U akciju prikupljanja pomoći za 5. konvoj, na podrčuju Muftiluka sarajevskog, uključeno je svih 284 džemata, na području 19. opština. Prikupljanje pomoći traje od 22. do 30. septembra, a prikupljat će se prehrambeni i higijenski artikli.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine