digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Austrija: Zajedno za respekt i toleranciju

Autor: April 16, 2019 0

Uz bogat program i prisustvo velikog broja gostiju, kako iz političkog tako i društvenog života grada Wels,  u okviru manifestacije „Zajedno za respekt i toleranciju“, u našem  je džematu održan program „Tag der offenen Tür (Dan otvorenih vrata)“.

Programu su prisustvovali gospoda: zamjenik gradonačelnika gosp. Gerhard Kroiß, senator gosp. Johann Johnny Reindl-Schwaighofer, vijećnica gosp. Laurien Scheinecker, vijećnik gosp. Cristian Kittenbaumer, šef biroa za žene i njihova prava gosp. Claudia Glösl. Prisutnima se  obratio imam džemata hafiz mr. Senad Podojak  koji je u svom obraćanju, nakon što je pozdravio prisutne, govorio o uspješnoj integraciji našeg džemata. Na temu „Otvorena vrata omogućuju susrete“ (Offene Türen schaffen Begegnungen), predavanje je održala gospođa Azra Tajar, koja je svojim izlaganjem oduševila prisutne. 

Za muzički dio programa kao i uvijek, pobrinuo se je nas Asmir Haziric uz pratnju Sandia Ramakić. Posebna atrakcija današnje manifestacije su bili „glumci“ Imran Alekić i Elma Durmišević, koji su izveli dramski komad „Babo pije kahvu“ i time zaslužili gromki aplauz. Za moderaciju programa je bio zadužen nas Edin Zubović, koji je svoj posao uradio za svaku pohvalu. Zahvaljujemo se našim hanumama na čelu sa h. Indirom Alekic na odličnoj organizaciji  i dekoraciji Bosanske sobe.

DAN1

DAN3

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine