digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Minnesota: Prve hatme u džematu

Autor: April 16, 2019 0

Dana 13.4.2019. godine poslije Ikindija namaza u džematu BIC-Rochester,, održana jesvečanost povodom završetka hatmi za šest polaznika mektebske nastave koji su svoje mektebsko školovanje pred imamom Jasmin ef. Suljkanovićem i muallimom Nelfidom Suljkanović krunisali ovom lijepom svečanošću. Bitno je istaći da su ovo prve hatme od kako postoji džemat u Rochesteru.

Domaćini na ovoj svečanosti su bili imam džemata ICBMN – Minneapolis Jasmin ef. Suljkanović i predsjednik džemata Rochester dr. Amel Dudaković Ovoj svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju i prijatelja kako iz grada Rochester tako i iz drugih gradova koji su došli da saslušaju polaznike i da im čestitaju na ovom izuzetnom uspjehu.
S obzirom na to da džemat Rochester nema svog stalnog imama, Jasmin ef. Suljkanović održavao je mektebsku nastavu na volonterskoj osnovi, tri sata sedmično. Roditelji i djeca su uložili dodatni napor jer se nekada nastava održavala u Rochesteru a nekada su morali doći u Minneapolis, ali elhamdulillah, dočekali smo da nakon dvije godine zajedničkog rada i učenja, ovaj džemat upriliči svoje prve hatme.
Učenici koji su završili svoje prve hatme su:
- Enaan Mujčinović
- Erna Ališa
- Haris Bičić
- Lejla Smailović
- Ajna Behlić
- Anesa Dedić
Također, ovom prilikom smo promovirali četiri nova učača Kur’ana iz džemata Rochester, a to su:
- Ajdin Kavazović
- Adnan Jašarević
- Eldar Bičić
- Anes Smailović

IMG 6656

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine