digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sastanak Savjeta glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka Danske

Autor: Februar 03, 2017 0

U subotu,07.januara 2017.godine u džematu Vajle (Danska) održan je sastanak Savjeta glavnog imama IZBD. Sastanak je predvodio V.D.Glavni imam za Dansku Elmedin ef Kadrić. Sastanku su prisustvovali svi imami angažovani u Islamkoj zajednici Bošnjaka u Danskoj (IZBD)

Na sastanku se ragovaralo o više tema koje imaju za cilj unapredjenje rada imama i cijele IZBD. Razgovaralo se o realizaciji zadataka sa posljednjeg satanka Savjeta imama. Takođe se razgovaralo o izradi Pravilnika o radu Savjeta glavnog imama , uređenje i izrada dokumenata koji će imati za cilj poboljšanja i unapredjenja rada IZBD, izradi plana takmičenja za polaznike mekteba.

U jednoj od planiranih tačaka Dnevnog reda učešćce je uzeo i glavni blagajnik IZBD,Azmir Salihović koji je podijelio neke informacije sa imamima kako bi se imami više uključili i u ovaj segment džematskih aktivnosti. Na sastanku su dogovorene aktivnosti u tekućoj godini sa posebnim akcentom na one koje će imati predznak ”centralne”.

Dogovoreno je organiziranje omladinskog turnira u malom nogometu na nivou cijele Danske,koji bi se realizovao sa YOUTH-omladinskom organizacijom koja je u sastavu IZBD-e.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine