Rijaset IZ u BiH: Odluka predsjednika Trumpa ne doprinosi mirnom rješenju izraelsko-palestinskog pitanja

Autor: Decembar 07, 2017 0

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas se oglasio povodom jučerašnje odluke predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa da Ambasadu SAD-a u Izraelu iz Tel Aviva premjesti u Jerusalem.

U izjavi Rijaseta se kaže:

"Za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini odluka predsjednika Trampa je zabrinjavajuća jer je jednostrana i ne doprinosi mirnom rješenju izraelsko-palestinskog pitanja.

Status Jerusalema je definiran rezolucijama Ujedinjenih nacija i međunarodnim pravom koje bi trebalo biti obavezujuće za svakog.

Jerusalem je sveti grad u kojem su smješteni objekti vjerske i kulturne baštine svih velikih religija svijeta. Ova odluka bi mogla izazvati posljedice koje je teško predvidjeti. Očekujemo od najodgovornije zemlje svijeta da svoje odluke donosi u skladu sa težnjama za svjetskim mirom i razumijevanjem među narodima i kulturama".

Sličica Želim Print

Nadamo se da će predsjednik Trump poslušati savjete svoje administracije i prijatelja SAD-a u svijetu i na Bliskom Istoku te promijeniti spomenutu odluku, kako su to činile i ranije američke administracije, stoji u saopćenju Rijaseta.

 

Izvor: (MINA)

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro