digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema u Ministarstvu hadža Saudijske Arabije

Autor: Novembar 20, 2018 0

Sarajevo, 20. novembar 2018. (MINA) – U nastavku radne posjete Saudijskoj Arabiji reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović sa delegacijom Islamske zajednice u BiH sastao se u Džidi sa zamjenikom ministra Ministarstva hadža i umre u Saudijskoj Arabiji dr. Abdul Fattahom bin Suleimanom Mashatom.

Na sastanku se razgovaralo o obavljanju obreda hadža i umre iz Bosne i Hercegovine te načinima da se njihova organizacija zajedničkim naporima poboljša. Sa svoje strane reisu-l-ulema se zahvalio domaćinima na trudu koji Saudijska Arabija ulaže u organizaciju obreda hadža te posebnoj pažnji koja se posvećuje bosanskim hadžijama. Zamjenik ministra dr. Mashat je izrazio spremnost Saudijske Arabije da učini sve kako bi se hodočasnicima koji hadž i umru obavljaju u organizaciji Islamske zajednice u BiH olakšali obredi.

U delegaciji Islamske zajednice u BiH koja se nalazi u pratnji reisu-l-uleme su i predsjednik Sabora IZ u BiH Hasan Čengić i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu i član Rijaseta IZ u BiH Razim Čolić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine