digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Glumica Zana Marjanović posjetila Udruženje žena MIZ Livno

Autor: Šejla M.K. Oktobar 18, 2019 0

Poznata bh glumica Zana Marjanović sa svojom ekipom posjetila Udruženje žena MIZ Livno 

Udruženje žena MiZ Livno je tokom svoga rada ostvarilo saradnju sa svim udrugama i aktivima koji djeluju u Livnu i okruženju, bez obzira na ciljeve udruga, nacionalnu ili vjersku pripadnost, na što su članice i muallime Udruženja žena MIZ Livno izuzetno ponosne.  Zbog takve otvorenosti i komunikacije, nije rijedak slučaj da članice budu pozvane od strane udruga da uzmu učešće u raznim aktivnostima. 

Ovaj put, koordinatorica Udruženja žena MiZ Livno, muallima Šejla M.K. dogovorila je saradnju sa Magacin Kabareom iz Sarajeva, čija je osnivačica poznata bosanskohercegovačka glumica, Zana Marjanović. Sastanak je bio dogovoren u nedjelju 13.10., kako bi članice projekta na kojem Magacin Kabare trenutno radi, razgovarale sa članicama, radionično kroz interakaciju pronašle inspiraciju za svoju sljedeću predstavu koja će biti igrana u Duvnu, u mjesecu novembru. Niko nije očekivao da će lično Zana doći na to druženje, kojemu je dala posebnu notu, jer je svojim zanimljivim i nadasve prirodnim i duhovitim nastupom druženje učinila, vjerovatno nezaboravnim. Pohvalila je rad Udruženja žena MiZ Livno, a članicama koje su bile prisutne poželjela mnogo uspješnih godina rada. 

Muallima Šejla Mujić Kevrić zahvalila se članicama projekta na ukazanom povjerenju, na kvalitetno provedenom vremenu u prostorijama Udruženja žena, koje će zasigurno svi dugo pamtiti. Naglasila je važnost istupanja vjerskih zajednica prema društvu i drugim udruženjima koja nisu vjerska, kako bi se svi zajedno što bolje upoznavali, razumijevali i poštovali. Obostrano zadovoljstvo ovim sastankom bilo je vidljivo na licima svih prisutnih. 

Lokalni mediji su pozitivno spomenuli dolazak Zane i njezine ekipe na druženje sa članicama Udruženja Medžlisa IZ Livno.

“Zana Marjanović je sa svojim članicama projekta iz Tomislavgrada, posjetila Udruženje žena MIZ u Livnu. Kako kažu, osnovane su kako bi provele kvalitetno vrijeme i druženje s ostalim ženama svoje zajednice, ali primarna uloga su im humanitarne svrhe. Tako ponedjeljkom imaju redovne sastanke, a ovaj izvanredni sastanak u nedjelju pružao je posebni osjećaj zajedništva. Sve te žene imaju posao, djecu, kućanske obveze i veliko srce. Razgovor je bio zanimljiv, bogat, dirljiv i poučan. Kad su dobile pitanje koji bi savjet dale mladima, poručile su: “Prvo budi sebi kraljica, pa ćeš onda biti i drugima”.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine