digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Nova knjiga Enesa Karića u izdanju Media centra IZ u BiH

 

Kako čitati Kur’an?

Nova knjiga akademika Enesa Karića

Akademik Enes Karić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu svojim novim djelom Kako čitati Kur’an poziva Vas na zajedničku potragu za strukturama cjeline temeljne Knjige islama.

Kako čitati Kur’an je zbirka tekstova od 525 stranica štampana u A6 formatu tvrdog uveza i namijenjena je čitateljstvu koje živi u društvima koja su umnogome prožeta liberalnom svjetovnošću i njoj svojstvenim oblicima i obrascima življenja, kulture i obrazovanja. Cilj ove ‘potrage’ je da čitateljima da impuls, ali i naznake odgovora na putu otklanjanja “kultur(al)nih varničenja“ koja se danas javljaju kadgod se u svjetovnim ili sekularnim društvima Kurʼān bahato tumači i nasumično čita, ili kad sāmi muslimani sa njegovih stranica navode redove (āyāt), alineje i stavke kao puko slovo zakona ili, u još težim slučajevima, kao članke državnog ustava ili ratnih pokliča!

Cijena knjige 15 KM 

Za narudžbe putem e-maila neophodno je da dostavite: 

  • ime i prezime
  • adresu
  • kontakt telefon i
  • naznaku o načinu plaćanja knjige (avansno ili pouzećem) 

Troškove dostave snosi kupac prema trenutnom cjenovniku BH Pošte (tiskovina - knjige 300 g - V stopa - otkupna pošiljka).

Svoj primjerak možete kupiti:

  • u prostorijama redakcije Preporoda u Sarajevu, ulica Gazi Husrev-begova 56a;
  • poručiti na broj telefona 033 236 493 ili emailom na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 
  • Knjiga je dostupna i u online prodaji na na El-Kalemovom webshopuna adresi http://www.elkalem.ba/kako-citati-kuran.

Enes Karic crtice reklama uspravna portal

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine