50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Reisu-l-ulema podržao planove Asocijacije halal industrije

Autor: Decembar 17, 2015 0

Sarajevo,17. decembar 2015. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović primio je danas delegaciju Asocijacije halal industrije koja je u okviru Privredne komore Federacije BiH osnovana u aprilu ove godine

 

U delegaciji su bili Mirsad Jašarspahić, predsjednik PK F BiH, Adis Hasaković, predsjednik Asocijacije, zastupnik Klasa i Vispaka, Emir Pašić, sekretar Asocijacije, Ševal Suljkanović, član UO i zastupnik Bimala iz Brčkog, Merima Dževdetbegović, potpredsjednica Asocijacije, zastupnik Menproma, Nedžad Biberović, potpredsjenik Asocijacije, zastupnik Akove i Luan Strinić, također zastupnik Akove.

Razgovoru s Reisu-l-ulemom prisustvovao je i Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete.

U razgovoru je istaknuto da je ova Asocijacija jedinstvena u regionu i da okuplja proizvođače i pružaoce usluga koji zadovoljavaju stroge norme halal cerifikata.Također su prezentirani ciljevi i planirane aktivnosti Asocijacije. Cilj je omogućiti svakom onom ko želi halal usluge da mu to bude omogućeno na tržištu.

Reisu-l-ulema je podržao ciljeve i planove Asocijacije halal industrije i obećao pomoč i saradnju Islamske zajednice u tom pogledu.

 

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija