digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema održao govor pred Njemačkim društvom za vanjsku politiku

Sarajevo, 23. maj 2017. (MINA) – Danas je u Berlinu reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović održao govor u Njemačkom društvu za vanjsku politiku („Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik“- DGAP).

 

U svom predavanju Reisu-l-ulema je predstavio Islamsku zajednicu i njeno iskustvo upravljanja vjerskim pitanjima u sekularnoj državi i u evropskom kontekstu.

Njemačko društvo za vanjsku politiku je nacionalna mreža za vanjsku politiku. Kao nezavisna, nestranačka i neprofitna organizacija, DGAP već 60 godina promovira vanjsku politiku SR Njemačke.

Svojim radom DGAP ima za cilj dati značajan doprinos raspravi o vanjskoj politici SR Njemačke, savjetovati donosioce odluka u politici, ekonomiji i civilnom društvu. Njihovi ciljevi su također informisati javnost o pitanjima međunarodne politike, jačati vanjsku politiku SR Njemačke i u svijetu promovirati vanjsku politiku SR Njemačke. Ovim predavanjem završena je višednevna službena posjeta Reisu-l-uleme i delegacije Rijaseta IZ u BIH SR Njemačkoj. DGAP broji oko 2500 članova. Reisu-l-ulema IZ u BiH je na kraju predavanja odgovarao na pitanja članova DGAP-a o islamu ali i trenutnoj situaciji u BiH.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine