digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sarajevo: Paketići učenicima Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju

Autor: Adna Zulić Juni 14, 2017 0

Aktiv žena MIZ Sarajevo, na čelu sa koordinatoricom Adnom Zulić, su  dana 12.juna 2017. godine posjetile Centar  za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo i tom prilikom svim učenicima Centra (njih 77) uručile  ramazanske  paketiće

 

Ovo je prva posjeta Centru pri organizaciji ženskog aktivizma te je članice pobliže o Centru upoznala profesorica razredne nastave Belma Tahmaz, koja je prisutnima poželila dobrodošlicu i zahvalnost na divnoj ramazanskoj gesti. Djeca su bila vidno obradovana poklonima i posjetom i sve prisutne su uživale u dječijem društvu.

Nakon podjele i druženja s učenicima članice Aktiva je gospođa Belma provela Centrom i upoznala s načinom rada s gluhom djecom. Srdačnu dobrodošlicu gošćama je poželio i nastavnik vjeronauke Omer Bajramović te ih upoznao na koji način on nastoji da  ovoj populaciji djece približi našu lijepu vjeru.

Susret nije mogao proći bez ilahija, te su muallime počastile neke uposlenice Centra sa ilahijom 'Hej mubarek ramazan'.

Posjeti su se pridružile i tri djevojke iz 'Mreže mladih', a sve posjetiteljke su izašle iz Centra bogatije novim saznanjima i proširenim vidicima, iako je ovo prva posjeta sve su se složile da uz Allahovu pomoć neće biti i posljednja.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine