digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

U Muftijstvu travničkom potpisani ugovori za gradnju tri mesdžida

Autor: Novembar 26, 2017 0

U petak 24.11.2017. godine u Uredu Muftije travničkog potpisani su ugovori o gradnji dva mesdžida i jedna džamija čija će se izgradnja finansirati putem donacija Humanitarne organizacije Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Spomenuta dva mesdžida bit će izgrađena u naseljima Purići kod Travnika, Reput kod Novog Travnika, a džamija u naselju Karalinka kod Bugojna. Iznos donacija za svaki od mesdžida je 50.000 (pedeset hiljada) dolara a za džamiju 138.000 (sto trideset osam hiljada) KM. U prisustvu muftije travničkog dr. Ahmed-ef. Adilovića ugovore su potpisali g-din Mahmud Jusuf ispred HO Crveni polumjesec, te predsjednici medžlisa Travnik, Novi Travnik i Bugojno gospoda dr. Nermin Šušić, Abdulaziz Rizvić i Haris Mujić. Činu potpisivanja ugovora prisustvovali su i glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić te građ. inž. g-din Ahmed El-Sayed koji nadzire realizaciju projekata koji se finansiraju putem HO Crveni polumjesec.

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je iskoristio priliku da se zahvali gospodinu Mahmudu Jusufu predstavniku HO Crveni polumjesec na ovoj vrijednoj donaciji, ali i svim prethodnim putem kojih je izgrađen značajan broj džamija i mesdžida na području Muftijstva travničkog.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine