digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Nakon novog napada: Pozivam sve aktere javnoga života da ljude počnu tretirati kao ljude, a ne kao statistiku

Autor: Novembar 26, 2017 0

Kasno sinoć zapaljen je kamion ispred kuće Dževada Mašića, povratnika u naselje Kukavice, u općini Rogatica. Nakon napada na imovinu i paljenja auta povratnicima ovaj događaj ponovo uznemiruje povratnike

Vatru, koja je izbila oko 23.30 sati, ugasili su vatrogasci. Policija iz Istočnog Sarajeva danas je počela uviđaj i za sada se ne zna više o uzrocima požara.

Kontaktirali smo muftiju goraždanskog Remzija-ef. Pitića koji je kazao: "Nažalost, ponovo imamo napad na ljude koji žive na svojoj zemlji. Naši povratnici u Rogatici su jedna mala manjina Bošnjaka kao proizvod strašnih zločina učinjenih na ovom prostoru. Ovaj niz incidenata je proizvod ambijenta koji se dugo kreira, a čije posljedice svi trpimo. Napad na imovinu i dostojanstvo ovih ljudi može se spriječiti samo sistemskim odgovorom, koji će osuditi sve što nanosi štetu ljudima, njihovoj imovini i životima bez obzira ko su i ko im tu štetu nanosio. Ako vlast nije zainteresirana da osigura sigurnost svojim građanima, onda ćemo ove nasrtaje na ljude bilježiti kao statistiku. Pozivam sve aktere javnoga života da ljude ove zemlje počnu tretirati kao ljude a ne kao statistiku, kao brojke, kao naše i njihove. Pratit ćemo i ovaj slučaj i biti uz svakog čovjeka kome se zulum čini. Neće niko biti sretan proizvodeći nesreću drugome".

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine