digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Potpisan sporazum o bratimljenju Medžlisa Bosanski Kobaš i Brčko

Autor: B. P. Decembar 05, 2017 0

Danas je u Bosanskom Kobašu, varošici na sredini puta Srbac - Derventa, potpisan sporazum bratimljenja između MIZ Bosanski Kobaš i MIZ Brcko

Ovom svečanom činu uz muftiju banjalučkog dr. Osmana ef. Kozlića i tuzlanskog muftiju mr. Vahida ef. Fazlovića prisustvovali su predsjednici i glavni imami dvaju medžlisa sa saradnicima. Tom prilikom kratka obraćanja imali su muftija dr. Osman ef. Kozlić i čelnici medžlisa Bosanski Kobaš i Brčko. Istaknuto je da je bratimljenje ova dva medžlisa historijski događaj za Bošnjake ovog posavskog mjesta. Delegacija MIZ Brčko, koju su predvodili mr. Mustafa ef. Gobeljić i Hajrudin Omerović, svojim je domaćinima uručila prigodnu novčanu pomoć. Na tom gestu zahvalio se Mustafa Mujičić, predsjednik MIZ Bosanski Kobaš.

Poslije podne namaza u mjesnoj džamiji polaznici islamske pouke priredili su mevludski program, a predavanja su održali muftije dr. Osman ef. Kozlić i mr. Vahid ef. Fazlović. Slovo o džematu kazao je mladi imam i glavni imam MIZ Bosanski Kobaš Fikret ef. Delić.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine