digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Udruženje vjeroučitelja KS posjetili Upravu za obrazovanje i nauku

Rukovodstvo Udruženja vjeroučitelja Kantona Sarajevo i redakcija časopisa Elif posjetili Upravu za obrazovanje i nauku

U srijedu, 20. juna 2018. godine novoizabrano rukovodstvo Udruženja vjeroučitelja Kantona Sarajevo na čelu sa predsjednikom Udruženja Salemom Halilovićem posjetio je Upravu za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Delegaciju je primio Ibrahim-ef. Begović, direktor Uprave i dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u ovoj upravi. 

Na sastanku je iskazana podrška radu ovog udruženja kao i časopisu za djecu „Elif“ koje ovo udruženje vlastitima naporima izdaje već osam godina. 

Pored toga razgovaralo se o mogućnosti unaprjeđenja saradnje u cilju podizanja kvaliteta nastave Islamske vjeronauke u školama, kao i značajnijeg povezivanja vjeroučitelja sa organima Islamske zajednice. 

Direktor Uprave za obrazovanje podržao je ideje i projekte koje su delegirali predstavnici udruženja i članovi redakcije časopisa Elif, među kojim se posebno ističe podrška stručnom seminaru za vjeroučitelje sa područja Kantona Sarajevo koje Udruženje planira realizirati do kraja mjeseca juna. 

Vjeroučitelji su se zahvalili na podršci Uprave u pogledu očuvanja i unaprjeđenja vjeronauke u BiH, te istakli da je ta podrška konstantna. 

Na kraju se Direktor zahvalio prisutnim na posjeti i pozvao vjeroučitelje da u pogledu realizacije vjeronauke sarađuju sa nedležnim srednjim novoom Islmaske zajednice kao i Odjelom za vjeronauku  u Upravi za obrazovanje i nauku. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine