Redakcija

Redakcija

Rukovodstvo Udruženja vjeroučitelja Kantona Sarajevo i redakcija časopisa Elif posjetili Upravu za obrazovanje i nauku

Mi Bošnjaci, od kako smo postali Muslimani uvijek smo znali, voliti, cijeniti i poštovati našeg dragog Poslanika (s), njegove Ashabe, svete stvari i emanete koji su ostali iza njih. Iako ih nikad nismo vidjeli znali smo da ih volimo, poštujemo i cijenimo jer to je jedino što je došlo od Poslanika (s) i Asr-i Saadeta do današnjeg vremena. 

Ovogodišnja vjersko kulturna manifestacija „Musalla 2018“ održaće se u periodu od 4. do 6. jula ove godine uz bogate i prigodne sadržaje, istaknuto je na danas održanoj press konferenciji posvećenoj ovom značajnom događaju.

MFS-EMMAUS na čelu sa direktorom Hamzalijom Okanovićem, uručio je 18.06.2018. ček u iznosu od 81.000 BAM  za nastavak izgradnje Upravne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Doboj. Ček je uručen glavnom imamu MIZ Doboj Bajri ef. Džafiću

Jedanaesta sportska akademija polaznika Dječijeg vrtića „Zemzem“ održana je večeras u Sali Sportsko- rekreativnog centra „Midhat Hujdur Hujka“  u Sjevernom logoru. Svečanosti su pred velikog broja roditelja i rodbine prisustvovali i mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović i predsjednik Medžlisa IZ-e Mostar Ramiz Jelovac. 

Aktivisti džemata Došci - Gornji Kamengrad posjetili su izbjegličke kampove u Bihaću i Velikoj Kladuši, te iskoristili priliku da podijele bajramske paketiće za djecu, kao i pakete sa osnovnim životnim potrepštinama. Reakcije izbjeglica na ovaj čin, kao i poruka koju aktivisti šalju bez izgovorene riječi nešto je što zaslužuje našu pažnju.

Muftija Fazlović: Svjedočimo veliku vrijednost naših šehida.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je u povodu Ramazanskog bajrama prijem za brojne goste iz javnog, političkog i kulturnog života sa područja Muftiluka tuzlanskog.

Dan šehida: Zemlja, dostojanstvo, nacionalno ime, jezik i naša duhovnost se ne mogu dijeliti.

Bajram u Trebinju

Juni 16, 2018

Bajram namazu je prisustvovalo 150 Bošnjaka iz ovog grada, raseljenih Trebinjaca koji su željeli ovaj mubarek dan provesti u svom rodnom gradu. Namaz je predvodio i bajramsku hutbu održao mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović.

Stranica 1 od 325
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro