Redakcija

Redakcija

Na Osman-pašinoj džamiji u Trebinju jučer je razbijeno staklo

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović danas je nastavio obilazak projekata koje Islamska zajednica putem Vakufske direkcije realizira u saradnji sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske. I danas su u pratnji reisu-l-uleme kao i tokom jučerašnjih posjeta Foči i Čajniču bili dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije te mr. Mirsad Kalajdžić, šef Odjela za standardizaciju pri Upravi za pravne i administrativne poslove

Medžlis Srebrenik i ove gdoine organizira program u povodu rođenja Muhammeda, a.s.

Kulturno-edukativni centar za ženu Sehara nastavlja aktivnosti povodom 12. rebiul evvela, poslanikovog rođendana.

Sredinom novembra 2017. godine počela je obnova i rekonstrukcija krova na džamiji u Seonici. Investitori radova su džematski odbor i Medžlis IZ-e Konjic.

U utorak, 21. novembra 2017. godine u “Malezija džamiji” džemata Turbe organizirano je predavanje koje je održao prof. Mustafa Spahić.

U utorak, 14. novembra 2017. godine Lukačka džamija je dobila novu prostirku, sa čime je okončan ovogodišnji projekat obnove i unutrašnjeg uređenja džamije.

U subotu 18. novembra održan je program za mlade u Istiqlal džamiji. Program je organizirao imam džamije uz podršku džematkog odbora, a u suradnji sa koordinatorom Mreže mladih općine Novi Grad

U petak, 17.11.2017. poslije džuma-namaza u džematu Teftedarin do, upriličena je svečanost otvorenje mekteba-imamskog stana i šehidske česme, na radost mnogih džematlija i prijatelja džemata.

Škola Kur'ana Medžlisa islamske zajednice Kiseljak u saradnji sa Mrežom  mladih vas poziva da se prijavite za kurs sufare i tedžvida. Kurs je planirann za odrasle, a počinje u Decembru tekuće godine u prostorijama škole Kur'ana u Kiseljaku.

Stranica 1 od 270
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro