digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Servis "pri ruci" - pomoć u kući starijim osobama

Autor: Februar 01, 2016 0

Firma RUBIN doo, nudi starijim osobama i osobama slabijeg zdravstveng stanja, pomoć u obavljanju kućnih i drugih poslova koji su vezani za domaćinstvo.


Dakle, tu smo da starijim licima, samcima, ljudima koji ne mogu samostalno da izvršavaju kućne i druge poslove, olakšamo boravak u vlastitom domu.
To su lica koja imaju otpor prema ideji trajnog smještaja u odgovarajuću ustanovu, jer žele svoju starost provesti u svom domu u sredini u kojoj su živjeli i radili u toku svog aktivnog života.

Usluge servisa „pri ruci“ podrazumijevaju pomoć u domaćinstvu u smislu održavanja higijene prostora u kome korisnik živi, usluge pranja i peglanja veša, priprema obroka, nabavka namirnica, plaćanje režijskih računa, pratnja prilikom posjete ljekaru i preuzimanja lijekova u apoteci, šetnje, usluge raznih kućnih opravki, administrativne usluge i brojne druge neophodne usluge.

Ovaj koncept usluge je posebno interesantan osobama sa prebivalištem u inostranstvu, a čiji roditelji su starija lica koja žive ovdje i nisu u stanju samostalno da obavljaju poslove koji su vezani za domaćinstvo. Ono zbog čega nas angažuju potomci i rodbina iz inostranstva je činjenica da te starije osobe, njihove roditelje, neko redovno obiđe, porazgovara sa njima i obavi kućne poslove, i na taj način malo olakša tu usamljenost u starosi. Naše dosadašnje iskustvo pokazuje da je korisnicima naših usluga jako bitno da će ih neko posjetiti, porazgovarati sa njima. U nekim slučajevima i bitnije od same „suhoparne“ usluge.

RUBIN-ov koncept je nov na našem tržištu, i ovaj asortiman usluga na ovakav način nudimo samo mi. Formirali smo tim ljudi koji može odgovoriti na sve zahtjeve korisnika, od čišćenja i kuhanja preko nabavke i plaćanja računa pa do administrativnih usluga.

Razlika između usluge koje pruža RUBIN doo, i nekih drugih firmi ili pojedinaca, je u tome što mi nudimo kompletan servis i to kontinuirano, na duži period, dok drugi nude pojedinačne, sporadične usluge. S druge strane, kada angažujete pojedinca, npr. čiji ste broj našli u novinskom oglasu, vi imate određeni rizik, ko je osoba koja će doći, na koji će način izvršiti povjereni zadatak...i sl. Dok, ukoliko angažujete nas koji smo registrovani privredni subjekt, garantujemo kvalitet i profesionalan odnos. Nas možete nazvati, izraziti i zadovoljstvo i nezadovoljstvo, postaviti vaše uslove i sl.

Uzimajući u obzir zahtjeve korisnika, kreirali smo četiri seta različitih usluga i različitih cijena koštanja, koje su izražene na mjesečnom nivou.


Ukoliko vam ne odgovara niti jedan on ponudjenih setova, možete sami kreirati svoj set.
Zavisno od vrste usluge, može se ugovoriti na dnevnom, sedmičnom i mjesečnom nivou. Dakle, mi nudimo kontinuirano pružanje navedenih usluga, onoliko često koliko je to korisniku potrebno.
U zavisnosti od vremenskog perioda na koji nas korisnik angažuje, nudimo i mnoge pogodnosti ili gratis usluge.
Najinteresantnija gratis usluga koju nudimo uz četvrti set usluga je gratis polica osiguranja stana.

Set usluga servisa kreiramo zajedno sa korisnikom, u skladu sa njegovim potrebama, nakon čega pristupamo potpisivanju ugovora na dogovoreni period.

Što se tiče cijene naših usluga, ona je zaista prihavtljiva za standard u BiH, i prilikom formiranja cijena, rukovodili smo se idejom da formiramo kvalitetne setove usuga koje će naši sugrađani moći priuštiti.


Navedene usluge, u znatno proširenom obimu, nudimo i radno aktivnim, odnosno prezaposlenim osobama, koji, usljed modernog načna života i poslovnih obaveza, ne stižu na vrijeme izvršavati navedene obaveze, a koji bi ovu uslugu ugovorili za sebe i/ili za roditelje.
Detaljnije o nama možete pročitati na našoj web stranici www.rubin.ba

Kontakt telefon: 062/426-123, 061/843-390, 033/835-586

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine