digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Australija: Susret muftije Bekrića s predsjednikom vlade i članovima parlamenta

Muftija Bekrić u susretu s predsjednikom vlade Australije S. Morrisonom Muftija Bekrić u susretu s predsjednikom vlade Australije S. Morrisonom

U povodu terorističkog napada koji se desio u petak 15. marta 2019. godine na nevine muslimane koji su došli da obave džumu namaz u gradu Christ Church u Novom Zelandu danas se, u subotu 16. marta, muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić sastao sa predsjednikom vlade Australije Scottom Morrisonom u Sydneyu.

Muftija Bekrić prenio je predsjedniku vladu svoju duboku zabrinutost ne samo za muslimane nego i sve građane Australije.

Predsjednik vlade gosp. Morrison dao je čvrsto obećanje da će vlasti i sigurnosne službe Australije učiniti sve da zaštite sve njene građane.

U popodnevnim satima muftija Bekrić sa članovima odbora sastao se i sa dva člana federalnog parlamenta iz Canberre gosp. Chris Bowenom i gosp. Edom Husicem u Smithfield džamiji. Članovi parlamenta došli su lično da izraze svoju sućut u povodu strašnog terorističkog napada koji se desio u džamijama Al Noor i Linwood u gradu Christ Church u New Zealand.

IMG_6869 (1).JPG

Muftija Bekrić u ime cijele bošnjačke Islamske zajednice u Australiji zahvalio se parlamentarcima iz federalnog parlamenta na njihovoj posjeti. Isto tako Muftija Bekrić obavjestio je reis-u-ulemu Husein-ef. Kavazovića, članove odbora IZ Bošnjaka u Australiji i ambasadora Bosne i Hercegovine u Canberri gosp. Mirzu Hajrića da sutra u nedjelju putuje u New Zeland u grad Christ Church gdje će prisustvovati zajedničkoj dženazi nevino ubijenih muslimana u terorističkom napadu koji se desio u Novom Zelandu.

Press služba IZB Australije

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine