Redakcija

Redakcija

Hadži Izudin ef. Kruško preselio je na Ahiret danas, 18. marta 2019. godine nakon kraće teže bolesti. Dženaza će se klanjati sutra u Tešnju, džemat Novi Miljanovci, u 15:30h

Hafiska dova Emini Momković proučena je u četvrtak 14. marta 2019. godine u džamiji Behram-begove medrese. 

O temi “Očuvanje porodice u savremenim društvenim kretanjima” sinoć je na tribini u Mostaru govorila prof. dr. Fahira Fejzić-Čengić, redovna profesorica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na Odsjeku Komunikologije/žurnalistika. Tribina je održana u okviru manifestacije „Dani porodičnih vrijednosti“ koju organizira  Odjel za brak i porodicu  Medžlisa IZ-e Mostar. 

Udruženje ilmijje Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica najoštrije osuđuje prijetnje upućene imamu u džematu Blagaj Japra Emiru ef. Nuhiću putem facebooka od strane izvjesnog Danela Rajkovića.

U subotu 16. marta 2019. godine poslije podne-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održana je hafiska dova novom hafizu, studentu II godine Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu Edinu Matoviću.

Preko 200 žena se okupilo na promociji hidžaba u okviru manifestacije koju je u subotu 16. marta organizovala Mreža mladih Ilidža u Centralnoj džamiji na Ilidži.

U društvu potpredsjednika Turske Fuata Oktaya i ministra  inostranih poslova Mevluta Causoglua muftija IZ Bošnjaka Australije Jasmin ef. Bekrić posjetio Christchurch 

Muftija Islamske zajednice Bošnjaka Jasmin ef. Bekrić u Christ Church u Novom Zelandu susreo se sa visokom delegacijom iz Republike Turske, podpredsjednikom Fuatom Oktayem i ministrom vanjskih poslova Mevlutom Čavusogluom. 

Jučer, u nedjelju, 17. marta,  2019. muftija IZ Bošnjaka Australije Jasmin ef. Bekrić je zajedno u društvu podpredsjednika turske i ministra vanjskih poslova u Cristchurchu u Novom Zelandu obišao ranjene u bolnici, te posjetio  džamiju An Nur i susreo se imamom Leenwood džamije. Također, planiran je susret  Bošnjacima koji žive u glavnom gradu ove zemlje. 
 
Muftija Bekrić u Novom Zelandu boravi u ime reisu-l-uleme Islamake zajednice Husein ef. Kavazovića koji ga je zadužio da u ime svih  Bošnjaka i pripadnika IZ iz BiH i dijaspore posjeti stradale u terorističkom napadu, izrazi saučešće porodicama i sagleda načine na koji se IZ može uključiti u pomoć nastradalim. 
image1
Proglas Jasmina ef. Bekrića, muftije Islamske zajednice Bošnjaka  u Australiji, povodom terorističkoga čina u Novom Zelandu u kojem su ubijeni muslimani za vrijeme džume namaza 

U povodu terorističkog napada koji se desio u petak 15. marta 2019. godine na nevine muslimane koji su došli da obave džumu namaz u gradu Christ Church u Novom Zelandu danas se, u subotu 16. marta, muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić sastao sa predsjednikom vlade Australije Scottom Morrisonom u Sydneyu.

Sarajevo, 15. mart 2019. (MINA) – Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje jutrošnji teroristički napad na džamiju Al Noor i izražava saučešće porodicama žrtava, Vladi i građanima Novog Zelanda.

Stranica 1 od 364
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro