digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Obilježavanje 18. godišnjice uspješnog rada MFS-EMMAUSA iz D. Istoka

Autor: D.B. April 08, 2017 0

U sjedištu MFS – EMMAUS  u subotu, 01.04.2017. godine, je održana bogata kulturno-zabavna i sportska manifestacija povodom obilježavanja 18. godišnjice rada, na kojoj su prisustvovali predstavnici Medžlisa IZ-e Srebrenik predsjednik medžlisa mr.sc Abdullah Arifović i mr.sc Damir-ef. Babajić

 

U prostorijama radnookupacione terapije Prihvatnog centra Duje prezentovane su aktivnosti Udruženja uz prigodan program, te održan Memorijalni malonogometni turnir za djecu “Franco Bettoli 2017”, u čast velikog humaniste i nekadašnjeg predsjednika EMMAUS International. Nakon prezentacije rada MFS-EMMAUS-a uručena su i priznanja u znak zahvalnosti dugogodišnjim saradnicima, prijateljima i donatorima za izrazitu podršku koju su pokazali tokom godine na projektima i aktivnostima koje realizira MFS-EMMAUS. Tokom dugogodišnjeg djelovanja u BiH i široj regiji, MFS-EMMAUS je realizirao niz projekata kojima je pružena pomoć hiljadama korisnika, uključujući izbjeglice, raseljena lica, žrtve trgovine ljudima, osobe treće životne dobi, beskućnike, lica sa invaliditetom, mlade iz ugroženih/rizičnih grupa, i drugih lica u stanju socijalnih, zdravstvenih i drugih potreba, a pomoć u realizaciji tih projekata pružio je i Medžlis IZ-e Srebrenik.

Priznanja je uručio Predsjednik Upravnog odbora MFS-EMMAUS-a. Medžlis IZ-e Srebrenik je dobitnik Priznanja za neizmjeran doprinos i uspješnu saradnju na polju humanitarnog djelovanja a preuzeo ga je predsjednik Medžlisa Abdullah Arifović.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine