digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

B. Dubica: Kurban-bajram dočekan u prepunim džamijama

Autor: Nedim Botić Septembar 01, 2017 0

 Kurban-bajram je na zaista prelijep način dočekan u Bos. Dubici gdje je bajram-namaz klanjan u prepunim džamijama.

 

Bajram-namaz je u petak, 1.9.2017., klanjan u dvije džamije, Puhalskoj i u džamiji Polje. Vjernici su u džamijama počeli da se okupljaju prije sabah-namaza, da bi nakon obavljanja jutarnje molitve imali priliku da uživaju u prigodnom programu kojeg su upriličili dubički imami. Uz zvuke učenja Kur'ana, okrepljujućih vazova i dojmljivog podsjećanja na poruke hadždža i kurbana, Dubičanci su imali priliku da na pravi način dočekaju dragog gosta i najradosniji muslimanski praznik. Posebnu čar ovom Bajramu su poklonili vjernici, a među njima je bio i veliki brojomladine. Sabah-namaz i bajram-namaz u Puhalskoj džamiji je klanjao glavni dubički imam, mr. Safet-ef. Beganović, koji je održao i kraći vaz. U Polju je bajram-namaz klanjao Mirza-ef. Abazović.

 „Hvala Allahu, dž.š., veoma smo zadovoljni posjetom džematlija ovogodišnjem Kurban-bajramu. Bogatstvo svake džamije su njene džematlije, i moram istaći da među nama imamo one koji vode računa o svojom Islamskoj zajednici, učestvuju u našim aktivnostima, posjećuju redovno naše namaze, džume i bajrame. Posebna vrijednost Dubice je njena omladina koja je uvijek bila spremna pomoći i pozitivno doprinijeti svojoj zajednici.

Koristim ovu priliku da čestitam Bajram svim posjetiocima portala IIN Preporod, svim vjernicima i vjernicama kao i našim Dubičancima u domovini i inostranstvu. Bajram šerif mubarek olsun!“, uputio je bajramsku čestitku mr. Safet-ef. Beganović, glavni imam MIZ Bosanska Dubica.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine