digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Vitez: 14. omladinsko sijelo

Autor: Berin Bengir Maj 26, 2019 0
 Izvještaj o ramazanskom omladinskom sijelu 
U petak 24. maja, 20. noći ramazana Mreža mladih džemata Vitez u saradnji sa Medžlisom IZ Vitez organizovala je 14. tradicionalno sijelo. Ove godine smo našu omladinu počastili prisustvom dva hafiza, Aziza Alilija i Husejina Čajlakovića. 
Hafiz Aziz Alili nam se pridružio u toku teravih namaza, pa je i naše džematlije u džamiji počastio divnim učenjem Kur'ana i ilahije. Naše sijelo, kojem je prisustvovalo oko pet stotina omladinaca, otvorio je također hfz. Alili prigodnim odlomkom iz Kur'ana.
 
2 800x497
Prije dersa koje je držao hfz. Čajlaković, naš predsjednik Medžlisa Haris Šehić se zahvalio donatorima i sponzorima, a zatim se omladini obratio glavni imam Omer ef. Sikira. Zatim je hfz. Alili učio prvi blok ilahija. Hfz. Čajlaković, u svome stilu, dao je korisne savjete i poruke prisutnima. Savjetovao je da ne odustajemo i spomenuo to kao najkraći ders.
DSC 3268 800x465 Uz to, savjetovao je da ne budemo pesimistični, te da budemo ključ dobra i širimo hajr. Najvažnija ramazanska poruka je svakako da neumorno tražimo Lejletul-kadr.
U ime naše Mreže mladih i boračkih udruženja gostima su uručene knjige "316 dana opsade Starog Viteza". Pred kraj ovog sijela i druženja hfz. Alili nas je počastio drugim blokom ilahija, a potom sijelo završio proučivši ašare. Gospodara molimo da omladince iz Mreže mladih, koji nesebično izdvajaju svoje slobodno vrijeme da se ovakvi i slični projekti hairli realizuju, nagradi iz Svojih nepresušnih riznica. Dove upućujemo, za naše goste, donatore, kao i za sve prisutne. Allah vas volio. Amin.
 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine