50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Dežurni telefon Rijaseta za pitanja o vjeri

U okviru priprema za predstojeći mjesec Ramazan Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice pokrenula je projekat „Pitanja i savjeti“. Naime, riječ je o projektu koji će biti realiziran tokom mjeseca ramazana a u okviru kojeg će profesori fikha sa fakulteta i medresa Islamske zajednice kroz odgovarajuće savjete pomoći našim vjernicima da razriješe dileme koje budu imali vezano za svoje ibadete kao što su namaz, post, zekat i sadekatul-fitr, hadž i sl.

 S tim u vezi, direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret Abdibegović danas je održao sastanak sa fetvai-eminom dr. Enesom Ljevakovićem, muftijom sarajevskim te profesorima dr. Mustafom Hasanijem, mr. Senadom Ćemanom, prof. Muhamedom Mehanovićem i prof. Behijom Durmišević. Na današnjem sastankom razgovaralo se o projektu i njegovoj realizaciji te zaduženjima angažiranih učesnika projekta.

U svrhu ovog projekta pokrenuta je posebna email adresa na koju svi vjernici koji se suočavaju sa nekim dilemama iz oblasti vjerskih pitanja mogu poslati svoje pitanje i dobiti adekvatan i pouzdan savjet i odgovor. 

Uz očekivanje da će vjernici svoje dileme i pitanja prvotno iskazati svojim džematskim imamima i kod njih potražiti odgovor, savjet i odgovor je moguće potražiti i putem emaila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Također, tokom mjeseca ramazana bit će aktivna i dežurna telefonska linija od 11:30 do 12:30 sati svakog dana mjeseca ramazana. Putem ove linije ćete biti u mogućnosti da postavite svoja pitanja i dobijete adekvatan, pouzdan i povjerljiv odgovor. Broj telefona na koji možete postaviti pitanje je 033 238 620. 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija