digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Svečanost - Oni bude optimizam

Autor: S. Selhanović Juni 03, 2017 0

U  Sarajevu je u Velikoj sali Gazi Husrev-begove  biblioteke, a u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku, 22. maja upriličena  svečanost „Maturalni dan 2017“ kojom je promovirana generacije najboljih maturanata i maturantica naših medresa i gimnazija.

Poslije selama voditelja hafiza mr. Abdulaziza Drkića, prisutnima se obratio Ibrahim-ef. Begović, šef Odjela za visoko obrazovanje, nauku i kulturu u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH. Begović je, nakon što je ukazao da je ova 2017. godina značajna po obilježavanju velikih jubileja islamskog školstva, posebno čestitajući maturantima na uspjehu poručio: “budite dostojni reprezenti ustanova iz kojih dolazite“.

Po izvođenju ilahija hora Fakulteta islamskih nauka i filma o Gazi Husrev-begovoj biblioteci, učenja Kur’ana hafiza Abdulaha Haušića i ilahije „Veo“ koju je izveo Abdusamed Šljivar prisutni su čuli poruke učenika generacije koje  je prenio Kerim Sefer, maturant Elči Ibrahim-pašine medrese. On  je izrazio nadu da su svoj emanet uspjeli ispuniti. Pristupilo se, zatim, promoviranju najuspješnijih maturanata među kojima je od  639 maturanata medresa i gimnazija njih 263 postigli odličan uspjeh. Najbolji od njih dobili su priznanja koja im je uručio prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka. A, najbolje rezultate kao učenici generacije postigli su: Emir Muratović, Mujesira Neimarlija, Abdulah Haušić, Amina Sinanović, Faris Perenda. Amina Makić, Abdurrahman Nuhanović, Adila Kudić, Adin Maslo, Lejla Mujakić, Edin Muhić, Amela Rizvanović, hfz. Edin Matović, Hafsa Bećirović, Esmina Radušić, Medin Paldum  i Larissa Hasanbegović.

Cijeli tekst u štampanom izdanju “Preporoda”

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine