digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Fakultet islamskih nauka: Dodijeljene stipendije najuspješnijim studentima

Autor: Decembar 28, 2017 0

14 najuspješnijih studenata potpisali ugovor.

Potpisivanjem ugovora o stipendiranju jučer je dodijeljeno 14 stipendija za najuspješnije studente Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Stipendije su uručili direktor Uprave za nauku i obrazovanje Ibrahim Begović i dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović.

 Fakultet islamskih nauka je kandidovao listu studenta za dodjelu posebnih stipendija koju je Uprava za nauku i obrazovanje, nakon što je komisija razmotrila predloženu listu, proslijedila na usvajanje Rijaset. Rijaset je ovaj prijedlog razmatrao na sjednici održanoj 17. novembra 2017. godine i donio odluku o dodjeli pomenutih stipendija.

Značaj i važnost ovog oblika poticaja studenata isktakao je dekan dr. Zuhdija Hasanović rekavši: „Ovo je značajno da se još u toku studija prepoznaju oni koji imaju potencijale i da im se to na adekvatan način prizna. Cilj ovih stipendija je samo poticaj da naši studenti budu još bolji i kreativniji u svakom pogledu, prije svega na planu obrazovanja, ali i na drugim poljima“

Ibrahim Begović je naglasio postojanje interesa za kvalitetan kadar pri islamskim naukama: „Dodjelom ovih stipendija željeli smo pojačati kvalitet kadrova koji su budućnost Islamske zajednice jer se stipendije dodjeljuju samo studentima Teološkog i Imamskog smjera. Ovi studenti su pokazali da cijene Fakultet islamskih nauka i obrazovanje i vrijednosti koje on nudi i nadamo se da će u budućnosti, bez obzira u kakvom poslovnom okruženju djelovali, biti dobri misionari i reprezenti Zajednice“

Studenti su ovaj vid pomoći doživjeli kao priznanje vlastitom trudu: „Za nas je ovo velika čast i zadovoljstvo da je sav trud koji smo uložili kako kroz obrazovanje u medresi tako i na fakultetu na ovaj način priznat. Nadam se da će naši studenti nastaviti sa nizanjem svojih uspjeha i to ne samo na obrazovnom planu već i kada je riječ o drugim vannastavnim aktivnostima“, kazala je Amina Mujela.

Uz nju, studenti dobitnici stipendija su: Erna Kukuljac, Davud Efendić, Rabija Hodžić, Lamija Aždahić, Ajdin Halilić, Nedžma Bahtanović, Faris Perenda, Mujesira Neimarlija, Amela Rizvanović, Bajram Didarević, Edin Matović, Ensar Latifović, te Amina Bjelak.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine